Als uw wasmachine het water niet verwarmt tijdens de wascyclus, moet deze waarschijnlijk gerepareerd worden, een defect verwarmingselement is de meest waarschijnlijke oorzaak van dit soort problemen, hier zijn een paar controles die u kunt gebruiken om aan te geven of u waarschijnlijk een defect verwarmingselement heeft.

Er zijn een paar manieren om te zien of het verwarmingselement in uw wasmachine niet werkt en er is maar één manier om het zeker te weten. Ik zal een aantal manieren bespreken die u kunt gebruiken om te zien of het verwarmingselement in uw wasmachine misschien niet werkt en ik zal ook de 1 methode uitleggen die u kunt gebruiken om zeker te weten of uw verwarmingselement een defect heeft of niet.

  1. Als uw wasmachine binnen een paar minuten na het inschakelen een zekering of stroomonderbreker laat springen, kan dit veel dingen zijn en moet u het verder testen, maar een van de dingen die de zekering kan laten springen, is een defect verwarmingselement.
  2. Als uw was niet meer zo schoon uit de machine komt als voorheen, kan dit een indicatie zijn van een defect element, omdat de kleding in koud water gewassen kan zijn.
  3. Als u het glas tijdens de was meerdere keren aanraakt en het glas elke keer koud aanvoelt, is dit weer een indicator van een defect element, omdat bij de meeste wasmachines het glazen gedeelte van de deur ten minste warm wordt tijdens het hete wasprogramma.
  4. Als het wassen maar door lijkt te gaan en veel langer lijkt te duren dan normaal en bij de sommige apparaten gaat het wasprogramma zelfs maar door totdat u het stopt, is dit opnieuw een indicator dat het element een defect kan hebben, bij goedkope wasmachine stopt het wasprogramma niet of gaat het niet verder met de volgende cyclus totdat een bepaalde vooraf ingestelde temperatuur is bereikt, zodat de machine maar doorgaat en wacht tot het element het water tot de vooraf ingestelde temperatuur heeft verwarmd, maar wees gewaarschuwd er zijn andere problemen die zeer vergelijkbare symptomen kunnen vertonen als alle bovenstaande.
  5. De enige manier om zeker te weten of een element defect is, zelfs als alle bovenstaande fouten aanwezig zijn, is het gebruik van een zogenaamde ohmmeter, een ohmmeter is een apparaat dat wordt gebruikt voor het testen van alle soorten elektrische waarden, inclusief weerstand tussen 2 geleidende apparaten. Om te testen of een element werkt of niet zou een ingenieur een ohmmeter live en neutrale draden aansluiten op de overeenkomstige connectoren op het element en controleren op een positieve meting, geen meting zou betekenen dat het element defect is, de ingenieur zou de ohmmeter ook gebruiken om over beide klemmen en de aardklem op het element te lezen, maar in dit geval zou een positieve meting betekenen dat het element defect is en een negatieve meting zou betekenen dat er geen fout is in de connectoren aarde naar live en aarde naar neutraal

U moet bekwaam zijn in elektra met een zekere mate van ervaring om de bovenstaande test uit te voeren, omdat het gaat om het openen van uw apparaat en het verwijderen en vervangen van draden in de machine die onder spanning komen te staan zodra de draden zijn vervangen en de wasmachine is aangezet, er is geen “nul”-plaats voor fouten bij deze klus, als u de huishoudelijke elektra niet volledig begrijpt, moet u de test niet proberen.

Home